| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
metinakkurt
|
Tarih: Prş Hzr 21, 2007 4:14 pm Mesaj konusu: İbni Abbas radıyallahü anh anlatıyor: |
|
|
Peygamber aleyhisselâm'ın oğlu öldüğü zaman güneş tutulmuştu. Allah'ın Resulü namaz kılıp uzun uzun kıyamda kaldı.
Bundan sonra Peygamberimiz şöyle buyurdu:
— Muhakkak güneş ile ay Allah'ın âyetlerinden birer âyettir. Hiç bir kimsenin ölümü ve yaşaması için tutulmazlar; şu halde tutulduklarını görünce Allah'ı zikrediniz.
İnsanlar dediler ki:
— Ey Allah'ın Resulü, durduğun yerde bir şey almaya uzanmış olduğunu, sonra da irkilip geri çekildiğini gördük. Bunun üzerine Peygamber aleyhisselâm:
— Katî olarak Cenneti gördüm de, bir salkım üzüm yakaladım. Koparmaya muvaffak olsaydım, dünya durduğu sürece ondan yiyebilecektiniz. Bana Cehennemde gösterildi. Şu anda gördüğüm manzaradan daha kötü hiç bir manzara görmedim. Cehennemdekilerin çoğunu da kadınlardan gördüm, buyurdu.
— Ey Allah'ın Resulü, ne sebeble onların çoğu kadınlardandır? diye sordular da, Peygamber aleyhisselâm:
— Küfürleri sebebiyle, cevabında bulundu.
— Allah'a mı küfrediyorlar? diye yine sordular. Peygamber aleyhisselâm:
— Kocalarına ve kendilerine yapılan nimete küfrediyorlar; onlardan birine dünyayı versen, yahud ömrü boyunca iyilikte bulunsan, yine senden hoşlarına gitmeyen bir şey görünce, senden hiç bir zaman hayır görmedim, derler. |
|
| Başa dön |
|
 |
barışkılınç
|
Tarih: Cum Ekm 17, 2008 4:45 am Mesaj konusu: burdan çıkaracagımız sonuç ne? |
|
|
şimdi burdan çıkaracagımız sonuç nedir? _________________ BARIŞ KILINÇ(1996) |
|
| Başa dön |
|
 |
metinakkurt
|
Tarih: Cum Ekm 17, 2008 5:10 pm Mesaj konusu: İki Ders Var Burada |
|
|
1.Doğa olayları batıl inançlarla açıklanamaz. Yani peygamber çocuğu için bile olsa ne güneş tutulur bir insan için ne de ay.
2.Kadınlara ne kadar yaranmaya çalışırsan çalış, en ufak hatada daha önce yaptıkların bir anda yok olur. (aslında bu 2. olay bütün insanlar için geçerlidir.) |
|
| Başa dön |
|
 |
barışkılınç
|
Tarih: Sal Ekm 21, 2008 5:05 am Mesaj konusu: |
|
|
Birincisi tamam. Ama madem ikincisi "aslında bütün insanlar için geçerli" ise neden peygamber efendimiz yukarıdaki cümleleri kursun? Mantıklı mı sizce? _________________ BARIŞ KILINÇ(1996) |
|
| Başa dön |
|
 |
metinakkurt
|
Tarih: Çrş Ekm 22, 2008 6:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
| "aslında bütün insanlar için geçerli" sözü şahsıma ait. Maksadını aşmış galiba. benim tespitlerime göre % 96 dersek daha doğru olur. Gene de çok yüksek bir oran. |
|
| Başa dön |
|
 |
barışkılınç
|
Tarih: Prş Ekm 23, 2008 4:14 am Mesaj konusu: |
|
|
Tamam. o söz size ait. benim dedigim: ben peygamber efendimizin kadınlarla ilgili o cumleyi kurduğuna inanmıyorum! (Kurmuş diyorsanız onu da ayrıca konusuruz.)
Size sorum da madem bu yargının tüm insanlar(%90-95 neyse) icin gecerli oldugunu soyluyorsunuz, o zaman boyle bir cümleyi peygamber efendimizin kurduguna nasıl inanıyor ve burada yayınlıyorsunuz? Siz ya da ben bile bu yargının cogu insan icin gecerli oldugunu bilebiliyorsak kockoca bir dinin peygamberi mi bilemeyecek? Sorguladıgım nokta bu. _________________ BARIŞ KILINÇ(1996) |
|
| Başa dön |
|
 |
metinakkurt
|
Tarih: Cmt Ekm 25, 2008 5:30 pm Mesaj konusu: Selam |
|
|
| Peygamber Efendimiz insanlar içerisinde her şeyi en iyi bilen idi. Ama insanların kusurlarını söylemek O'nun özelliklerinden değil idi. Bu sebepten söylememiş olabilir. Bir şeyi bilmeyen ile söylemeyeni karıştırmamak lazım. Gerçekten ihtiyaç duyduğun zaman ciddi olarak her şeyini ortaya koyan kaç dostunuz var? Benim saymayacağım kadar arkadaşım var ancak bunlar içinde yüreğini ortaya koyabilenlerin sayısı çok az. Hacı Bayram Velî Hazretlerinin kaç mürîdi vardı dersiniz? Ben şeyh değilim, kendime mürîd falan da aramıyorum. Ancak gerçek dost, güvenilir insan, mert insan bunlar günümüzde çok zor bulunuyor. Toplumdaki oranları konusundaki iddiam sürüyor. Bunu hiç kimse çürütemez. Çürütecek tek şey bunun değişmesi ve tespit edilmesidir. Söz ile olmaz. Bu arada size teşekkür ediyorum. Forumda soru soran birilerini bulabilmek hoşuma gitmedi diyemem. Selamlar. |
|
| Başa dön |
|
 |
|